luni, 28 ianuarie 2013

Dulceata din coji de portocale


Pentru ca inca e sezonul portocalelor am hotarit sa va arat o minunata receta.
Dulceata din Coji de Portocale


Pentru un borcanas de 300 de ml vom avea nevoie de:
Portocale-3 bucati
Apa:300 ml
Zahar- 300 gr
Suc de lamie- 50 ml
 Sa incepem
1. Mai intii spalam foarte bine portocalele si la oparim, pentru a spala stratul de conservanti de pe ele, asta daca nu cresteti portocalele acasa natural :D
2. Feliem portocala in 4 bucati , fiecare bucatica inca in 2 bucati, indepartam portocala (o papam eventual ) lasam doar cojile pe care le taiem inca in jumatate, astfel obtinem destul de multe feliute.
3. Feliutele le punem intr-un bol adinc si turnam deasupra apa, le lasam sa se inmoaie 3 zile schimbind apa de 4-5 ori pe zi!!!
4. Dupa cele 3 zile scoatem feliutele si le curatim cu un cutit toata "albeata" din interiorul cojii, rulam feliutele spirala si le punem pe o ata ca niste margele.
5. Urmeaza fierberea: Cojile se fierb de 3-4 ori cite 15-20 de minute, de fiecare data schimbindu-se apa, si dupa fiecare fierbere se trec prin apa rece.
6. Intr-o cratita pregatim siropul din apa si zahar, punem margelele in el si aducem pina la fierbere. Lasam sa fiarba inca 20-30 minute dupa care lasam sa se raceasca.
7.Repetam procesul inca o data, doar ca de data asta dupa ce fierbe dulceata adaugam si sucul de lamie.
8. Dupa ce dulceata se va raci, o turnam in borcanase si o pastram in frigider.


Pofta buna !
Receta oferita de  ©Rina-Homechef.com
Tradus de Lule Libelule

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu